Szépítgetés

2023.03.28. 11:00

Ajándék növénytől zöldül az iskola

Turbéki Bernadett

Már hat helyről kapott nagy méretű szobanövényt a somogyvári gyógypedagógiai intézmény. Egyik pedagógusuk még március elején osztotta meg közösségi oldalán, hogy szeretnék frissíteni beltéri növényállományukat. 
Az intézmény a közelmúltban indult az „Örökös Ökoiskola” címért. Iskolakertet működtetnek és kerti munkára nevelik a gyerekeket, akik már a héten érkezett filodendronokat locsolják az intézményben, amelyeket a toponári Horváth Tiborné ajánlott fel, aki lapunkban olvasta az intézmény kérését. 

Horváth Tiborné ajánlotta fe a növényt. 


– Nagyon a szívemhez nőtt a két óriási filodendronunk, de sajnos a férjemmel már nem tudtuk megmozdítani őket – mesélte Horváth Tiborné, akinek muskátlival viszonozza az intézmény a kedvességet. – Szerettem volna eladni a növényeket, de senki nem jelentkezett érte, s az újságcikket olvasva döntöttem úgy, hogy az intézménynek ajándékozom. 

– Ma is telefonáltak Balatonboglárról, ahonnan két nagyra nőtt yukkát kapunk – mondta Hódy Edit, a Somogy Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógy­pedagógiai Módszertani Intézmény vezetője. – A Somogyi Hírlap felhívására eddig 6 helyről érkezett virág az intézményünkbe. Ápolásukból diákjaink is kiveszik a részüket – tette hozzá az igazgató. Turbéki B. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában