Helyi közélet

2023.03.21. 10:24

Bölcsődével lesz teljes a reformátusok palettája

Kétcsoportos bölcsődét építtet a Kaposvári Református Egyházközség. Az új intézményt az Apáczai Csere János utcában alakítják majd ki, ahol a gyülekezet korábban, saját forrásból vásárolt területet.

Marosi Gábor

Az egyházközség a beruházásra mintegy 420 millió forintot nyert a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve elnevezésű pályázaton.

Petró László kaposvári református lelkipásztor lapunknak elmondta, jelenleg még zajlik a tervezési és az engedélyeztetési eljárás, ezért majd csak a nyár második felében indulhat el az építkezés. A több mint 360 négyzetméter alapterületű intézményhez, modern játszóteret, kerékpártárolót és parkolóhelyeket is építenek. A bölcsődében 28 gyereknek tudnak majd helyet biztosítani.

Petró László hangsúlyozta, a családok is jelezték, hogy szükség lenne egy bölcsődére, mert több édesanya is szeretne visszamenni dolgozni. Hozzátette, óvodája, általános és középiskolája már van az egyházközségnek, azonban fontos lenne, ha a gyerekeket minél fiatalabb korban tudnák elkezdeni nevelni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában