Technik-Piknik

2023.03.22. 07:00

Hatvan felett is igazi szépség a felújított Trabi

Egy bájos Trabant 600-as tűnt fel Kaposváron; a krémszínű jármű 1963-ban gördült le a futószalagról, s Endrődi Gábor keze alatt kapta vissza régi szépségét.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

A kaposvári gyűjtőnek összesen három veterán gépkocsija van. 

– A Trabant 600-hoz szép régi emlékek fűznek, szüleimnek ilyen volt az első autója – mondta Endrődi Gábor. – Ezt a 26 lóerős autót három éve vásároltam, s baráti segítséggel sikerült felújítani. A karosszérián kívül a motort is teljesen rendbe tettük, a munkában többek közt Sebestyén Krisztián és Hetesi László barátaim segítettek. Bár a felújítással még nem készültünk el teljesen, de jól haladunk, s a belső kárpitozással a hétvégére végzünk. 

A kaposvári gyűjtő az első veterán gépkocsit még 2005-ben vette, az 1969-es Volkswagen Bogáron kívül egy 1965-ben gyártott Volvo Amazon büszke tulajdonosa is. – A veterán járművek világa olyan hobbi, ami korosztálytól függetlenül sokakat érdekel. A közösségek összejöveteleket szerveznek, ilyen a most vasárnapi Technik-Piknik is, a kaposvári Cseri parkban, amelyen a felújított Trabantom is bemutatkozik – mondta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában