Verseny

2023.03.26. 19:55

Helytálltak a széchenyisek a népfőiskolai versenyen

Kárpát-medencei hungarikum címmel írt ki vetélkedőt a lakiteleki Népfőiskola, ahol sikeresen szerepeltek a Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola diákjai.

Harsányi Miklós

Összesen 452-en jelentkeztek a versenyre, s a Mizerák Krisztina, Gazda Gabriella és Lévai Viktória alkotta kaposvári csapat a tizedik helyen végzett, így bejutottak az országos döntőbe. 
A tanulók két előadást készítettek: az egyik Buzsákról és helyi néphagyományairól szólt, a másikban a Zselic­séget mutatták be. Ezen kívül gulyáslevest is főztek, a munkát fotókon, videókon rögzítették. 
Fodor-Takács Eleonóra, a csapat felkészítő tanára azt mondta: a háromfordulós megméretés döntőjét május 23-án rendezik Lakitelken. Kárász László, a technikum igazgatója méltatta a fiatalok teljesítményét, s azt mondta: tavasszal több tanulójuk szakmai és tanulmányi megméretésen indul. Részt vesznek a szolnoki Pelikán kupa gasztronómiai versenyen április elsején, ahol cukrászok, pincérek és szakácstanulók is összemérik a tudásukat. 

A döntőt május 23-án rendezik Lakitelken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában