Gáz van

2023.03.22. 09:22

Reggeli káosz Kaposváron, lyukat vájnak az egyik legforgalmasabb kereszteződésbe

Több olvasónk jelezte, hogy Kaposvár egyik legforgalmasabb (és legveszélyesebb) kereszteződésének burkolatát bontják.

Sonline

Szerda reggel a szokásosnál is nagyobb dugó alakult ki a Somsssich Pál utca és a Szent Imre utca kereszteződésében. Az ok prózai, munkások egy hatalmas lyukat ástak a kereszteződésbe. 

Gázszivárgás miatt bontották fel az utat. Az E-ON szakemberei által végzett rendszeres gépjárműves gázhálózati ellenőrzés során az érzékeny műszerek gázszivárgást jeleztek. Azonnal megkezdték a hiba helyének behatárolását, megvizsgálták az érintett szakaszt. A szakemberek döntése alapján a Somssich és a Szent Imre utca kereszteződésében a gázcsöveket újra cserélik. A munkálatok miatt az amúgy is forgalmas útkereszteződésben megváltozik a forgalmi rend. A Szent Imre utcát a Damjanich utca felől, a Somssich Pál utcát az Ezredév utcával egy vonalban lezárják az autós forgalom elől. A munkálatok idején az autóval közlekedőknek kerülő utat kell választaniuk. A Szent Imre utcában az áthaladó buszforgalom számára egy sávos közlekedést biztosítanak.A gyalogos közlekedés a munkálatok alatt zavartalan lesz. A Szent Imre utcáról érkezők csak egyenesen tudnak haladni, sem balra, sem jobbra nem kanyarodhatnak az érintett csomópontban. A Somssich Pál utca forgalmát az Ezredév utca felé terelik, a Németh István fasorét pedig a Dr. Kovács-Sebestény Gyula utcára. A forgalomelterelés érinti a helyi tömegközlekedés járatait is. Erről a Kaposvári Közlekedési Zrt. honlapján lehet majd tájékozódni. A munkálatok az E-on tájékoztatása szerint várhatóan három hetet vesznek igénybe. A gázcsövek cseréjén kívül a nagyforgalmú útszakasz burkolatának megbontása és annak helyreállítása: az aszfaltozás, az útburkolati jelek felfestése és az egyes fázisok között szükséges technológiai várakozások is késleltetik az útszakasz visszaállítását a forgalomba. A gázcsövek cseréje és az építési munkálatok idejére a lakossági ügyfelek gázellátása zavartalanul folytatódik, csupán az utolsó munkafázisban, a gázcsövek átkötésekor várható gázkorlátozás, amelyről az érintett lakosságot előre értesítik majd.

Aki teheti, főleg reggel, másik útvonalat válasszon, hogy időben beérjen a munkába, vagy ki tudja tenni szeme fényét az iskolánál.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában