Fejlesztés

2023.03.29. 12:15

Rétesező is várja a Petörkére érkezőket

Szövetkezeti boltot nyitottak és továbbfejlesztették a Petörke Portéka termelői piacot Bárdudvarnokon.

Belme Bernadett

Sikeresen megvalósult Bárdudvarnok Községi Önkormányzat projektje, melyhez 165,33 millió forint támogatást kaptak a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP). 

A projekt során felépítették a szövetkezeti boltot, a Rétesezőt. A helyszín kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy könnyen megközelíthető és észrevehető legyen, valamint, hogy Bárdudvarnok legforgalmasabb útja mellett helyezkedjen el.

A termelői piac felújításával a piac területét vonzóbbá tették és javították az infrastrukturális feltételeket. Elkészült egy új építésű fedett, nyitott központi épület, ami mellett eszközbeszerzések is történtek. Vásároltak elengedhetetlenül szükséges konyhai eszközöket, bútorokat, illetve mobil pavilonokat, melyeket a vásárok során használnak.

Az elkészült projektet Szászfalvi László országgyűlési képviselő, Biró Norbert a Somogy Vármegyei Önkormányzat elnöke, Mester Balázs polgármester, Világos Krisztián apát és Perpék Attila lelkész adta át múlt szombaton ünnepélyes keretek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában