Nagyatádért dolgoztak

2023.04.27. 10:00

Cégeket és civileket jutalmaztak Nagyatád napján

Zsúfolásig megtelt a kulturális központ színházterme kedden este a nagyatádi városnapon.

Györke József

Biró Norbert, Somogy Vármegye közgyűlésének elnöke köszöntőjében a város lendületes fejlődését méltatta. – Az elmúlt időszakban 3,5 milliárd forint pályázati támogatás érkezett Nagyatádra. Míg sok más település visszaadta a fejlesztésre érkező pénzeket, a nagyatádiak mindent megtettek azért, hogy teljesítsék a pályázatok követelményeit – mondta Biró Norbert. Örömmel közölte, hogy Nagyatád 1,9 milliárd forint értékben újabb négy pályázatot vihet sikerre a 2027-ig tartó időszakban. 

– A Rinya menti város eddigi 833 évének 28 nemzedéke jó alapokat teremtett – mondta Szászfalvi László országgyűlési képviselő. Ormai István, a város polgármestere kiemelte: fontos a közös ünneplés. – Kíváncsiak vagyunk egymásra és összeköt bennünket ez a hely, hiszen itt minden rólunk, gyerekeinkről és unokáinkról szól. S nem csak összeköt, hanem össze is tart bennünket Nagyatád – húzta alá. 

Az ünnepi köszöntőket követően kitüntetéseket adtak át azoknak, akik a legtöbbet tették a város fejlődéséért. Az idén több helyi vállalkozás, intézmény és csoport is elismerést kapott a városnapon. Hatalmas tapsot kaptak a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság nagyatádi futballistái, hiszen behozhatatlan előnnyel vezetik a tabellát és biztos az első helyük. 


Fotó: Gy. J.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában