Tavaszi renoválás

2023.04.13. 07:00

Eltüntetik végre a tél nyomait a somogyi utakról

Javítják az úthibákat Somogyban. A napokban a kaposvári elkerülőúton padkázást végeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai. Újranyitottak az aszfaltkeverő üzemek, így már nemcsak hideg, hanem meleg aszfalttal is javítják az úthibákat.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője elmondta: első körben a főutakon, majd a forgalmasabb mellékutakon, végül a bekötőutakon dolgoznak. Somogyban előkészítenek több átfogó és nagy felületű javítást is. Addig is munkatársaik meleg aszfaltos technológiával javítják a burkolathibákat. Kiemelte: országszerte közel 120 kilométeren, összesen több mint 41,4 milliárd forint értékben indultak újra az ősszel elkezdett teljes körű burkolatfelújítások az állami kezelésű közúthálózaton. A beruházások többsége hazai, költségvetési forrásból újul meg. Ajánlott indulás előtt tájékozódni a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság weboldalán. 

A Kaposvári Városüzemeltetési Nonprofit Kft. 2023 évben a közutak, járdák és külterületi útjaik javítását január 5-től elkezdte.

Tájékoztatásuk szerint az elmúlt csaknem négy hónapban több mint ötven utcában félezer ká­tyút javítottak ki. Ötven tonna zúzott követ használtak fel a külterületi utak javítására. Március óta újra nyitva vannak az aszfaltkeverő üzemek, így lehetőségük van már nagyobb felületű úthibák helyreállítására is. Tájékoztatásuk szerint az idei évben folytatják a fagyökerek által megemelkedett járdahibák, útsüllyedések, töredezett, botlásveszélyes útfelületek javítását, külterületi makadámutak téli időszakban kialakult úthibáinak javítását, útpadkák helyreállítását, kopott, sérült KRESZ-tábláknak cseréjét, valamint a kopott útburkolati jelek újrafestéseit. 
 

Érdemes szólni

Pécsi Norbert azt is elmondta lapunknak: a téli időszakban az időjárás és a forgalom hatására sok kátyú jelent meg, elsősorban a korosabb vagy forgalmasabb burkolatokon jelentkeztek a nagyobb úthibák. A javításokat jellemzően az útellenőri szolgálatuk által végzett rendszeres hibafeltárások alapján ütemezik, de figyelembe veszik a lakossági bejelentéseket is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában