Előadás

2023.04.24. 20:00

Útnak indul a vándorszínház

A Somogy Vármegyei Önkormányzat identitáspályázatának keretében húsz helyszínen tíz-tíz felnőtteknek és gyermekeknek szóló színházi előadást szervez a következő másfél hónap során. A darabokat külön ebből az alkalomból írták az önkormányzat ajánlattételi felhívásának nyertesei, Szücs Zoltán és Sarkadi Kiss János.

MW

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A közgyűlés elnöke a főpróba megtekintése után elmondta: maximálisan megvalósult a célkitűzés, mert somogyiságunk nagyon sok mozzanata megjelenik a darabokban, teljes mértékben megfelelnek azoknak az elvárásoknak, melyeket elképzeltek a pályázat kiírói. – Köszönet azért, hogy a szerzők és a szereplők is átérezték ezt, és így alkottak számunkra maradandót – mondta Biró Norbert. – Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, hogy írja be naptárába az időpontokat és a helyszíneket, hiszen kiváló művészek tolmácsolásában láthatják a somogyi polgárok ezeket a nem mindennapi darabokat. Összesen húsz, egyenként harmincperces előadást tartanak a vármegyében április 28. és június 11. között hétvégéken, péntek-szombat-vasárnapi napokon.

A színházi előadások helyszínére március 24-ig nyújthattak be igényt a somogyi települések. A jelentkezők választhattak, hogy gyerekeknek vagy felnőtteknek szóló darabot szeretnének látni. A döntés során kiemelt figyelmet kapott, hogy a vármegye minél nagyobb területén, minél többen láthassák a darabokat. Minden előadást közönségtalálkozó követ. A településeknek csak a helyszínt kell biztosítaniuk, minden másról a vármegyei önkormányzat gondoskodik. Felnőtteknek szól a Közjáték a Virágok városában című előadás, a gyerekeknek pedig Cibóka címmel készült darab. Mindkettőt Szücs Zoltán és Sarkadi Kiss János írta,

s Sarkadi Kiss János állította színpadra.
 

 

A Somogy zenél
A felnőtteknek szóló darab főbb szerepeiben Serf Egyed, Szabó Nikolett látható, s közreműködik az előadásban a Somogy Zenekar. A Cibóka című gyerekelőadásban Tóth Molnár Ildikó, Horváth Zita játszik. A zenéjét Mészöly Zsófia és Sarkadi Kiss János szerezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában