Átláttak a zöldmázon

2023.05.07. 07:00

A marcali értékmentők a legsikeresebbek

Kiemelkedően szerepeltek a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium 10. évfolyamos tanulói a „Balatonról, Jövőről” elnevezésű környezetvédelmi szemléletformáló versenyen.

Andricz Gabriella

A keszthelyi döntőben hét csapat mérte össze tudását, amelyet magabiztosan nyertek a marcali Értékmentők. – Négy fordulóból álló vetélkedőn vettünk részt az osztályommal, akik azért jelentkeztek a versenyre, mert szeretnek együtt dolgozni – mondta el Szaka Zsolt, a nyertes csapat vezetője, egyben a diákok osztályfőnöke is. 

– Egy választott témakört kellett kidolgoznunk a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség szervezésében, a Balaton Fejlesztési Tanács és a Technológiai és Ipari Minisztérium támogatásával kiírt többfordulós versenyben. Mi a „green­washing” témakörét választottuk, arra törekedtünk, hogy minél szélesebb körben osszunk meg információt a téma kapcsán. 

A greenwashing magyarul zöldre mosás vagy zöldre festés. Olyan marketing- és PR-stratégia, amely elhiteti a fogyasztókkal, a közvéleménnyel, hogy a vállalat többet tesz a környezet védelméért, mint a valóságban.

A diákok információs napot szerveztek az iskolában, az aulában egy kiállítást rendeztek be a témakörhöz kapcsolható tárgyakból. – A keszthelyi döntőbe került csapatok egy diákkonferencia keretén belül kaptak lehetőséget a témájuk prezentálására. Az össz­teljesítményt szakértői zsűriből álló bizottság pontozta. 
– Csapatunk az előzetes feladatok alapján a legmagasabb pontszámmal került a döntőbe, és első helyen végzett, aminek jutalma egy budapesti élménykirándulás – büszkélkedett tanítványai teljesítményéről Szaka Zsolt. 
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában