Alumni

2023.05.26. 13:28

Aranydiplomát vehetett át a mezőgazdászok első évfolyama

Azokat az egykori hallgatókat köszöntötték a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán, akik 50 évvel ezelőtt végeztek mezőgazdász szakterületen az egyetem jogelődjén.

Kovács Gábor

Fotó: M.P.

Pénteken 63-an vehették át a díszoklevelüket. Az aranydiplomásokat Gombos Péter, a campus főigazgató-helyettese köszöntötte, aki elmondta, hogy a kaposvári agrárképzés mindig a legjobbak közé tartozott az országban, és ezt az örökséget kötelező továbbvinni. Ebben segíthetnek a tapasztalataikkal az egykori növendékek. 

Ez volt az első évfolyam, amelyet oktatott Horn Péter professzor emeritus. Rendkívül lelkes, kiváló csapat volt, és sokan közülük a szakmában nagy karriert csináltak, és ennek jelei már akkoriban észrevehetők voltak, emlékezett vissza. Gyakran tudták a hallgatókat mezőgazdasági üzemekbe vinni, mert erős volt a gyakorlati képzés, idézte fel a sikerük titkát. Az 50 éve végzettek közül Pásztohy András elmondta, hogy a tanulmányaik ideje egybeesett az 1970-es évek agrárreformjának időszakával. A hallgatók jó alapokat kaptak, és az állattenyésztésben és a növénytermesztésben részt vállaltak az üzemeltetésben és a tervezésben, és ez hatékonyabb és versenyképesebb agráriumhoz vezetett. Ennek köszönhetően 10-15 év múlva világszínvonalú eredmények születtek. A díszoklevél-átadón elhangzott, hogy a mezőgazdaság ma is olyan területnek számít, amelyben tetten érhető a hagyomány és az innováció kapcsolata.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában