Hála és tisztelet

2023.05.11. 17:19

Megköszönték az ápolók munkáját Kaposváron

Elismeréseket adtak át az ápolók nemzetközi napja alkalmából a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházban csütörtök délután.

Góz Lilla

Már gyermekkorában is az ápolói hivatás iránt érdeklődött  Nagy Adrienn. – Édesanyám elég sokat betegeskedett és sajnos a családomban sok végstádiumú beteg volt és feladatomnak éreztem, hogy segítsem őket és minél több embert – mondta el a kaposvári ápoló, aki 1997-ben végezett a Szigethy Gyula egészségügyi szakiskolában. Kiváló eredménnyel zárta tanulmányait, a csecsemő osztályon, majd a hematológián és 2005 óta a szemészeten dolgozik.  – Van, aki joly jokernek nevez, szerintem ezt a hivatást csak szívvel-lélekkel lehet gyakorolni és a nehézségeken át kell lendülni, mindig feltölt, mikor egy-egy beteg megismer az utcán és megköszöni a törődést, amit tőlem kapott – mesélte mosolyogva az ápoló. Nagy Adrienn hozzátette: az elhunyt és a gyógyult betegek is beleégnek retinájukba, tizennyolc éves születésnapján vesztette el első betegét.

Fotó: M.P.

Az ápolókat köszöntötték csütörtök délután a Kaposi Mór Oktató Kórházban. – A legnemesebb hivatást tudhatják maguknak, minden nap a betegágyak mellett állnak, a műtőkben, a rendelők ajtajában, ott vannak velünk életünk kezdetén és végén – kezdte köszöntőjét Inczeffy István. a kórház főigazgatója. Felidézte azt is, hogy az elmúlt évben a kórház ápolói csaknem egymillió beteggel találkoztak, egyenként 973 esetszám jutott rájuk.  –  Ezek a számok tükrözik, hogy mennyire sok a munkájuk, büszkék lehetnek teljesítményükre és meg is érdemelnek minden elismerést – emelte ki Inczeffy István. – Elképzelhetetlen az egészségügyi rendszer önök nélkül, a robotikával annyi munkát ki lehet váltani, de az ápolókét nem, míg a Földön emberek élnek, addig szükség lesz rájuk – mondta el Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője. Szita Károly Kaposvár polgármestere felidézte a város történetét, amely a kórházzal egybeforrt. 

Fotó: M.P.

A 150 éves évforduló alkalmából egy Kaposvár zászlót hozott ajándékba a kórház kollektívájának.  – A világ szegényebb lenne, ha nem lennének az ápolók, akik mások segítésére szegődtek, köszönetet, tiszteletet, büszkeséget és szeretetet érzünk önök iránt – emelte ki Kaposvár polgármestere. Héra Eszter ápolási igazgató elmondta: a vezetői szakdolgozó gárda nevei kevésbé ismertek, mint az orvosoké, de ők tartják egyben az osztályokat, működtetik, tartják a lelket a kollégáikban a nehéz időszakokban – tette hozzá Héra Eszter. 
 

Az ápolók napja alkalmából díjazott egészségügyi szakemberek névsorát a kórház közösségi oldalán osztotta meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában