Átadó

2023.05.24. 20:00

Zuhanyzót is kialakítottak a megújult vasútállomáson

Marosi Gábor

Megújult a balatonmáriafürdői vasútállomás

Fotó: Vasvári Tamás

Mintegy 215 millió forintból újították fel a balatonmáriafürdői vasútállomást. A megszépült épületet szerdán adták át. Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár az eseményen elmondta, tavaly májustól szeptemberig 2 millió vasúti utazást regisztráltak a Balaton déli partján. Kiemelte, tekintettel az eddig eladott mintegy 360 ezer vármegye- és országbérletre, idén nagyobb forgalomra számítanak. Nagy Bálint hozzátette, nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy javuljon az utazás minősége és helyreállítsák, valamint megóvják a pályák, vasúti kocsik és az állomásépületek állagát.

Megújult a balatonmáriafürdői vasútállomás
Fotó: Vasvári Tamás

Galácz György a település polgármestere elmondta, a MÁV és az önkormányzat együttműködésével nemcsak a vasútállomás, hanem annak környezete is szebb lett. Utakat újítottak fel, csapadékvíz-elvezető csatornát építettek, és korszerűsítették a közvilágítást is. Szilágyi Tibor, a MÁV fejlesztési és beruházási főigazgatója beszámolt arról, hogy a vasúttársaság saját forrásból felújított, akadálymentesített, 21. századi igényeknek megfelelő állomásán hűtött-fűtött váróterem, modern pénztár, korszerű mosdók és zuhanyzó várja az utasokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában