Biztonság

2023.06.26. 11:30

A parton hagyott törölköző nem értékmegőrző

Hajóúton a biztonság felé címmel bűnmegelőzési programot tartottak pénteken a somogyi rendőr-főkapitányság munkatársai Fonyódon.

Harsányi Miklós

Ez volt a nyári szezon nyitórendezvénye, először a kikötőben, utána a hajón adtak jó tanácsokat a nyaralóknak. 
– A törölköző nem értékmegőrző – hívták fel a figyelmet a rendőrök. Jávorszkiné Molnár Magdolna alezredes, az SVMRFK bűnmegelőzési osztályvezetője hangsúlyozta: számos olyan tanács van, amit nyaraláskor feltétlenül célszerű betartani. A strandon soha ne hagyjunk őrizetlenül értéket, így többek közt mobiltelefont, bankkártyát, s a partra lehetőség szerint csak annyi készpénzt vigyünk magunkkal, amennyi feltétlenül szükséges. S ha a család vagy baráti társaság közösen megy fürdeni, nem árt, ha valaki a parton marad, s figyel az ott hagyott holmira. 
– A jármű ablakát mindig húzzuk fel, az ajtókat gondosan zárjuk be – mondta az alezredes. – A kempingezésnél is érdemes figyelni, a sátorban senki hagyjon értékes holmit. Ehhez hasonlóan érdemes betartani az alapszabályokat a családi házaknál is: ha a nyaralók elmennek, zárják be az ablakot, s a kerékpárt ne a kapuban hagyják, hanem tegyék oda, ahol biztonságban van. 
Jávorszkiné Molnár Magdolna kiemelte: a nyáron tovább folytatják a bűnmegelőzési munkát a Balaton-parton, péntekenként Balatonlellén várják az érdeklődőket, több településre is kitelepülnek és hasznos információt akarnak nyújtani a pihenni vágyóknak. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha valaki esetleg bűncselekmény áldozatává válna, azonnal hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot.
 

Biztonságos nyár



– Ne a farzsebbe tegyük a mobilt, a pulton ne felejtsünk pénzt vagy telefont – elstartolt a fesztiválszezon, a szórakozóhelyeket is egyre többen látogatják. Erre is felhívták a figyelmet a rendezvényen, amit a Baharttal együttműködve szervezett meg a rendőrség. Egy rajzpályázatot is hirdettek az általános iskolásoknak: Biztonságos nyár címmel írták ki a felhívást, melyre két korcsoportban adhatták be a gyermekek a pályaműveiket. 


 


Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában