Kaposszentbenedek

2023.06.22. 09:40

Családtrénerekkel edzettek a párok

A Porta Pacis Lelkigyakorlatos Központ adott helyet a tavaly ősszel indított egyházmegyei családtrénerképzésben részt vevők negyedik közös hétvégéjének Kaposszentbenedeken.

L. S.

A közelmúltban zajló programon Ház Gergő és Tóth Lujzi Beszélgessünk! című, házastársi kommunikációról szóló előadását hallgatták meg a résztvevők Kaposszentbenedeken. Sok praktikus tanács hangzott el többek között arról, miként lehet a mindennapok részévé tenni a mély házassági beszélgetéseket. Elhangzott, a másik megismerése egy életprogram, ezért rendkívül fontos a gyakori, értő és empatikus beszélgetés. 
A program második napján Mester Balázs, Bárdudvarnok polgármestere és felesége, Judit segítségével az irgalmasság témája került premier plánba, amely nem más, mint Isten feltétel nélküli szeretete. Az előadók nyomatékosították: mindezt fontos az emberi kapcsolatainkban is visszatükrözni, megpróbálni Isten szemével nézni az adott személyre. Arról is szó esett: legyünk irgalmasok akkor is, amikor az eszményeink és a valóság között tátongó szakadékkal szembesülünk.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában