Aggódnak

2023.06.20. 13:28

Egy vízisport élménypark ellen tiltakoznak a világosi üdülőtulajdonosok

Egy mintegy 19500 négyzetméteres vízi élménypark borzolja ezúttal a kedélyeket Balatonvilágoson.

K.R.

illusztráció

Fotó: Németh Levente

Az Aligai Fürdőegyesület által szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint három nap leforgása alatt építette fel a beruházó az élményparkot, amelyet bójákkal zártak körül. A civilek azt nehezményezik, hogy a létesítmény jóval nagyobb, mint az előzetesen jelezték az önkormányzatnak a kivitelezők. S azt is, hogy gyakorlatilag kisajátítja a Balaton vízfelületét. Leszögezték, hogy nem támogatnak semmilyen településképet zavaró, természetkárosító, a nyugalmat és a Balaton értékeit, kilátásvédelmet sértő beruházást, így igyekeznek mindent megtenni, hogy tisztázzuk ezt az ügyet, és ilyen beruházások az érintettek véleményének kikérése nélkül ne valósulhassanak meg falunk egyetlen vízparti szakaszán sem.
Az Aligai Fürdőegyesület azt közölte: a közvetlenül érintett ingatlantulajdonosok, de az egész község felháborodását is kiváltotta a létesítmény. Tartanak attól, hogy az élménypark zajszennyező lesz, s az úszást, horgászatot teljesen ellehetetleníti, és ráadásul a helyi önkormányzat megtévesztésével, a lakosok tájékoztatása nélkül épült meg.

Tiltakoznak a beruházás ellen és egy online petíciót is indítottak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában