Jeges álmok

2023.06.01. 13:44

Elindulhat a siófoki jégpálya tervezése

Előrelépést értek el a fedett siófoki jégpálya ügyében.

Koszorus Rita

Korábbi fotó!

Egyeztetést kezdeményezett Witzmann Mihály, országgyűlési képviselő a Siófoki Polgármesteri Hivatallal a fedett jégpálya ügye miatt. Arról korábban a LikeBalaton számolt be, hogy fedett jégpályát terveznek kialakítani Siófokon. Ennek kivitelezésére a balatonboglári Boglárka Bisztrót és jégpályát is üzemeltető vállalkozó Vécsei Mihály által vezetett Blue Point Sportegyesület jégkorong szakosztálya, valamint a Balatoni Bocsok Hockey Club vállalkozott. A tervek szerint a sátras kivitelű jégpályát Beszédes József Általános Iskola műfüves pályája mellett állítanák fel. 

– Ezzel egy új sportágya, a jégkorong is megjelenik majd Siófok sport palettáján, hiszent ide helyezzük át a székhelyünket, s később műkorcsolya szakosztályt is szeretnénk elindítani, mondta az egyesületi elnök. Hozzátette: arról már döntött is a képviselő-testület egy korábbi ülésén, hogy támogatja a projektet, az viszont nem volt világos, hogy kivel kell előbb szerződést kötnünk a Siófoki Tankerülettel, vagy a várossal ahhoz, hogy megkapjuk a tulajdonosi hozzájárulást az ingatlan használatára – mondta kérdésünkre Vécsei Mihály. 

A város egy látványtervet kért a készülő jégpályáról, amelyet eddig tulajdonosi hozzájárulás hiányában nem kezdtek el tervezni. Most azonban a hétfői rendkívüli képviselő-testületi ülésen bemutatják, hogy milyennek képzelték el a leendő jégpályát. 

Hozzátette: megegyeztek arről is, hogy ha minden jól alakul már novemberben a siófoki fedett jégpályán csúszhatnak a jeges sport szerelmesei. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában