Ötletek

2023.06.27. 10:08

Somogyiak értéktára: javaslatokat várnak

MW

Alig több mint egy hónap áll rendelkezésére a somogyiaknak, hogy javaslatot tegyenek az általuk fontosnak, elismerésre méltónak tartott értékek vármegyei közgyűlés általi kitüntetésére. Örökségünk – Somogyország Kincse Cím adományozására valamennyi somogyi lakos, közösség, valamint a Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság tehet javaslatot – tájékoztatott Szajcz Adrián, a közgyűlés alelnöke, aki egyben az Értéktár Bizottság elnöke is. Kiemelte: a bizottság értékmentő és hagyományápoló tevékenysége folytatódik ebben az évben is, ezért pár hónapja felhívással fordultak valamennyi somogyi polgár felé, hogy az általuk megőrzésre, díjazásra érdemesnek talált értékekről tegyenek javaslatot. 
Nyolc értékkategóriában várják a felterjesztéseket: agrár- és élelmiszer-gazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, beleértve a kézművességet, kulturális örökséget, sportot, természeti környezetet, turizmus és vendéglátást. Bárki tehet javaslatot, csak az a kérés, hogy lehetőleg részletesen, hivatkozásokkal, szakmai anyagokkal indokolja előterjesztését. Bővebb információ a javaslattétel pontos menetéről az [email protected] e-mail-címen vagy a www.somogyiertekek.hu oldalon keresztül küldött üzenetben kérhető. 
A hivatalos kiírás szerint javaslatot tenni a www.som-onkorm.hu honlap Pályázatok, felhívások menüpontja alatt található felhívás mellékletében szereplő adatlap kitöltésével 2023. augusztus 15-ig elektronikus úton, Word-formátumban a [email protected] e-mail-címre megküldve lehet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában