Forgalom

2023.06.24. 11:00

Tízezrek fordulnak meg naponta a piacon

K. R.

Aki csak egyszer is járt a fonyódi piacon, biztosan tudhatja, hogy érdemes visszatérni. – Több mint négyszáz kereskedő dolgozik rendszeresen a piacon – mondta Hidvégi József, Fonyód polgármestere. Hozzátette: a jól működő és közkedvelt piac mindenki hasznára válik. A kereskedőknek és őstermelőknek bevételi forrás, nagy mennyiségű árut el tudnak adni, a vevők minőségi helyi termékhez juthatnak, hiszen az árusok 90 százaléka őstermelő. 
A város úgy is 100 millió forintos éves bevételhez jut a piac működéséből, hogy a bérleti díjakat igyekeznek alacsonyan tartani. – Ezzel is támogatjuk a kereskedőket, hogy alacsony áron értékesítsenek – húzta alá a polgármester. A létesítményt néhány éve felújították, amelyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 300 millió forintos támogatást biztosított. A fonyódi piac a Balaton egyik legnagyobb piaca, ahol a zöldségvásár mellett ruhaneműk és kézműves termékek széles választéka várja a vásárlókat. Az igazán elszánt kincsvadászok képzőművészeti remekművekre és könyvritkaságokra is bukkanhatnak a bolhapiacon. A tágas parkolót bővíteni szeretnék, hiszen egy-egy piacnapon, szerdán és szombaton 5 és 14 óra között, akár tízezren is megfordulnak itt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában