Kinevezés

2023.06.09. 16:00

Új igazgatót neveztek ki a nemzeti park élére

Hétfőtől Bende Zsolt lett a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának új igazgatója.

T. B.

 A balatonkeresztúri, 39 éves igazgató 2017-óta dolgozik hazánk egyik legnagyobb, 57 ezer hektár területet magába foglaló nemzeti parkjának munkatársaként. A Kis-Balaton–Nagyberek tájegységben tevékenykedő Bende Zsolt a táj szülöttjeként jól ismeri a nemzeti park területeit és az ott rá váró feladatokat. 
– Egy szakmaiságon alapuló nemzeti parkot szeretnék megvalósítani. Szakmám és végzettségem a természetvédelem körül forog. Mindig is ezt tartottam a legfontosabbnak a munkám kapcsán – mondta el lapunknak kinevezésének hírére az új igazgató. Hozzátette: a természetvédelemért az új pozíciójában tud a legtöbbet tenni. Célja az épített környezet fejlődését és az embereket összhangba hozni a természeti értékek megóvásával. 
– Fontos, hogy a hozzánk látogatók a természetben olyan élményeket, impulzusokat kapjanak a kollégáinktól, amelyek kapcsán megszeretik és tisztelik a környezetünket – emelte ki Bende Zsolt. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában