Hőségriadó

2023.06.21. 12:58

Védőitallal segítik a dolgozókat a hőségben

A hőség próbára tesz mindenkit, de aki a szabadban dolgozik, annak különösen nehéz átvészelni ezeket a napokat.

H.M.

– A tetőn ilyenkor még nagyobb a hőség, a szerszámok könnyen átforrósodhatnak, ez az időjárás a fiatal és az idősebb munkatársakat egyaránt megviseli – mondta Dézsi Norbert kaposvári ács-tetőfedő. – Ebben a melegben naponta fejenként négy liter ásványvíz simán elfogy.

A csapat szerdán egy gálosfai építkezésen állványozott, s a hőségben 45  percenként tíz perc pihenőt tartottak. A munkások hideg szénsavas és mentes ásványvizet kaptak, a déli étkezés után további negyedóra sziesztát biztosítottak számukra.

Kaposváron kihelyezték a párakapukat, működnek az ivókutak, s vízosztás is lesz az Európa parkban. A pékségek is felkészültek a hőségre, Ojtó Lajos, a Slendy pékség tulajdonosa azt mondta: a dolgozók úgy osztják be munkaidejüket, hogy naponta többször pihenhetnek. S aki akar, zuhanyozhat is a munkahelyén és a dolgozóknak folyamatosan adnak hideg ásványvizet. Az Anna utcai pékségben nagyjából harmincan dolgoznak.

– Az ablakot leengedjük, nálam ez a légkondi – mondta Neugebauer Béla kaposvári autós oktató. – Szerdán négy diákot oktattam, reggel nyolckor kezdtem, s délután ötig tart a munka. A tanulóvezetőket is megviseli a meleg, van, aki a héten épp emiatt nem jön, s akkor folytatja a vezetést, amikor hűvösebb lesz az időjárás.

Merencsics Árpád, az egyik nagyatádi vállalkozás ügyvezetője azt mondta: az irodában légkondival védekeztek a hőség ellen, s a műhelynél bevált  az automata árnyékoló. Farkas Tímea, a kaposvári Somogy-Kéménysperő Mester Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: a kéményseprők közül van, aki fél órával korábban kezdi a munkát, s a hideg védőitalról is gondoskodnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában