Vakáció

2023.07.21. 09:05

A Balaton és Horvátország a képviselők kedvence

Kertészkedéssel, zenéléssel, olvasással és kirándulással töltik a nyári szünetet a somogyi parlamenti képviselők. Van olyan politikus, aki kizárólag a Balatonra megy strandolni, és meg sem fordult a fejében, hogy külföldön töltsön el néhány napot.

Marosi Gábor

Witzmann Mihály kishegyi pincéjénél látta vendégül szabadsága elején politikustársait.

Nemrég tért haza Törökországból Mátrai Márta kaposvári országgyűlési képviselő, a parlament háznagyasszonya. A politikus egy hetet volt családjával a két kontinensen elhelyezkedő országban. A nyári szabadság többi részét a Balatonnál és Kaposváron tölti majd el. – Örülök annak, amikor itthon lehetek a szeretteimmel – mondta. – A hobbinak is élni akarok egy kicsit. A kertemet, a növényeimet és a fáimat szeretném rendbe tenni, és ha időm engedi, akkor olvasok, zenét hallgatok – tette hozzá a háznagyasszony. 
Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője kizárólag a Balatonnál nyaral. – A családommal leszek Siófokon, és amikor csak tehetem, akkor a fiammal elmegyek úszni – mondta. – Én sem úszok rosszul, de már sokkal jobban mozog a vízben. Ez köszönhető annak, hogy jó képzést kapott a kaposvári uszodában – emelte ki Gelencsér Attila. A politikus arról is beszélt, nagyon érdekli a közgazdaságtan, ezért szeretné elolvasni György László Egyensúlyteremtés könyvét, és megnézni a moziban az Oppenheimer című filmet. 
Witzmann Mihály Siófok és térségének kormánypárti képviselője mozgalmas nyár elé néz. A hétvégén kilátogat a Forma–1-es Magyar Nagydíjra, és pár napra Horvátországba is elutazik. – Természetesen a Balaton és a zenélés is része a szabadságnak – hangsúlyozta. – Húsz év után újra elkezdtem szólógitározni. A Danger elnevezésű zenekarunkkal több fellépésünk is lesz a következő hetekben. Július 29-én a balatonlellei szabadtéri színpadon játszunk majd – mondta Witzmann Mihály
Marcali és térségének országgyűlési képviselője, Móring József Attila belföldön és külföldön, gyerekekkel és nélkülük is nyaral majd. – Viszonylag kevés időm van év közben olvasni, ezért igyekszem a könyveket is forgatni – mondta. – Pap Éva írónő három regényét akarom elolvasni. A kötetek a balkáni világról szólnak, ami nagyon izgalmas, és szeretem is – tette hozzá a politikus. 
Szászfalvi László, Barcs és térségének országgyűlési képviselője érdeklődésünkre elmondta, a többi képviselőhöz hasonlóan munkával is telik a nyár, de azért a pihenésre is jut idő. 

– Néhány napot már voltam a Balatonon, de még szeretnék elmenni a feleségemmel Horvátországba és a nyár végén Erdélybe is – mesélt a vakációs programról a politikus. Szászfalvi László hozzátette, szeptember közepén lesz majd egy frakcióülésük, és utána kezdődik el a parlamenti ülésszak. 

A történelmi regényekért rajong, szívesen olvas Hunyadiról 

Ander Balázs országgyűlési képviselő is dolgozik a nyáron, de azért jut ideje a pihenésre is. A barcsi jobbikos képviselő egy hetet tölt majd el a Balatonnál a családjával. – A gyerekekkel együtt megyünk nyaralni, ezért a déli partot választottuk – mondta a politikus. – Amikor a feleségemmel romantikus hétvégét töltünk el a Balatonnál, akkor az északi oldalra szoktuk menni. A hobbimnak is szeretnék élni a nyáron. Mániákus könyvgyűjtő és olvasó vagyok. Az elmúlt években több száz könyv halmozódott fel az otthonomban, ezért nehéz választani, hogy melyiknek álljak neki. A történelmi regények nagyon érdekelnek, főleg Bán Mór Hunyadi-sorozata – tette hozzá Ander Balázs
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában