Jegyzet

2023.07.24. 10:57

A siker titka

Barkóczy László

A napokban több különleges ember is járt szerkesztőségünk stúdiójában, hogy egy-egy podcastbeszélgetés keretein belül meséljenek magukról, munkájukról, szenvedélyükről. Látszólag semmi közös nem volt bennük, talán nem is ismerik egymást. 

Hábián Márió Kaposvár talán egyik legjobb borbélya, Reiter Antal lelkes járműgyűjtő és restaurátor, míg a nagyatádi Vlasics Zoltán egy mindenre elszánt terepakadály-futó, akinek nem mellesleg minden ötlete, vagy annak megvalósítása olyan, ami hazánkban egyedülálló. 

Ahogy a motivációikról szólva kiderült, hogy azt, amiben a legjobbak, nem egyszerűen munkának, hobbinak gondolják. Az életük szerves része az, amit magas szinten művelnek. Nem feladatként tekintenek rá, hanem egyfajta szerelemként. Ennek megfelelően állnak a mindennapi élet problémáihoz: legyen bármi, azt meg kell oldani, hiszen minden megoldás, válasz előrébb viszi őket. Melytől aztán még jobbak lesznek. 

De közös pont volt az is, hogy egyikük sem érezte azt, hogy készen volna. Mindhárman hosszan beszéltek arról, hogy mennyi mindent kell még tanulniuk, mennyire sok dologban kell még fejlődniük ahhoz, hogy még sikeresebbnek, elégedettebbnek érezhessék magukat. 

Leginkább mégis az alázat szúrt szemet az adások közben. Tisztában voltak vele, hol tartanak, és mire képesek, mégis erre, mint kezdő lépés tekintettek. Minden szavukban tetten érhető volt az az alázat, ami ma annyira hiányzik sok emberből. Ha őket hallgatjuk, és nem sejtenénk, hamar rájöhetünk mi is a valódi siker titka. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában