Csípőszúnyog

2023.07.03. 18:50

Folytatódik a szúnyoggyérítési hullám

Az elmúlt hetekben a lárvák biológiai módszerrel történő gyérítése mellett az ország számos területén szervezett csípőszúnyog-gyérítésre is szükség volt, tudtuk meg a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelem Igazgatóságától.

Sonline.hu

 A már kifejlett szúnyogok ellen a településeken belül, földi permetezéssel védekeznek. A legtöbb térségben úgynevezett ULV eljárást alkalmaznak, amely során a gépjárműre szerelt berendezés apró cseppekre bontja a készítményt, amelyből alig több mint fél litert juttatnak ki hektáronként. A technológia a közlekedést nem zavarja érdemben, mivel a keletkező permetfelhő csak kis mértékben észlelhető, szemben a ritkábban használt melegködös eljárással.

2023.07.03    
Vármegye:Somogy   
TelepülésFöldi kémiai terv (ha)Légi kémia terv (ha)Légi biológiai terv (ha)Földi biológiai terv (ha)
Főnyed20000
Sávoly100000
Szőkedencs100000
Összesen220000

 

A héten három somogyi településen lehet majd találkozni a permetezést végző járművekkel. A kezelések célja a vérszívók számának elfogadható szintre csökkentése, ezáltal a lakóterületeken az életminőség javítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában