Kézműves portéka

2023.07.22. 15:03

itt találsz termelői piacokat a Balaton körül

Ha nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra, akkor a legjobb választás a piac – írja a Likebalaton.hu, amely többek között összegyűjtötte a Balaton-környéki, Somogy vármegyei termelői piacokat is. Most ezekből szemezgetünk.

Sonline.hu

Siófoki Krúdy Gasztropiac, Zamárdi Patkó Piac

Ősztől tavaszig a siófoki Krúdy Gyula iskola udvarán, majd a nyári szezonban Zamárdiban a Patkó büfénél található a piac. Különleges szörpöket, zöldségkrémeket, mézet, homoktövis készítményeket, mangalicából készült kolbászt, sonkát, szalonnát, de még levendulás birsalmasajtot és extra csípős chili szószt, sőt szárított vargányát, hidegen sajtolt tökmagolajat, valamint kézműves sajtokat is kínálnak az árusok. Szeptember végéig minden vasárnap 7 és 12 óra között lehet válogathatni a portékák közül.

Őstermelői Piac, Zamárdi

A termelői piacot Zamárdiban a Sport téren található, ahol a zöldség és gyümölcs mellett virágot, mézet is lehet kapni, elsősorban hétvégén.

Szántódpusztai Termelői- és Bolhapiac

A termelői vásárt és bolhapiacot a Szántódpuszta Idegenforgalmi és Kulturális Központban tartják szombaton és vasárnap. Régiségek, könyvek, használati tárgyak, méz, fűszerek, házi füstölt áru, parasztkenyér, forralt bor, sült kolbász, tea és minden más megtalálható itt 8 és 13 óra között.

Balatonföldvári Termelői Piac

Balatonföldváron a Vak Bottyán utcában, április 1. és október 15. közötti időszakban hétfőtől vasárnapig 7.30 és 13 óra között várja vendégeit a helyi piac. Lekvárok, sajtok, húsáruk állandó termékeknek számítanak, de a szezonnak megfelelő gyümölcs- és zöldségválaszték is megtalálható itt.

Balatonszárszói Termelői Piac

Minden nap fél nyolc és dél között tart nyitva a szárszói piac: szörpöket, füstölt hústermékeket, lekvárokat és zöldség-gyümölcsöket kínálnak az Ady Endre út 5. szám alatt.

Balatonszemesi Termelői Piac

A Kossuth Lajos utca 2-ben szombatonként 8 és 12 óra között van piac. A kínálatból: tejtermékek, tojás, lekvárok, savanyúságok, idényzöldségek, méz, többféle paprika, paradicsom, uborka, cukkini, tök és zeller palánta, üvegbe zárt zöldségkülönlegesség, szárított fűszernövény és levestészta.

Balatonboglári Termelői Piac

Egész héten reggel 6 órától délután 2-ig várja a kilátogatókat a hangulatos, árnyékos piac a Vörösmarty téren. A friss gyümölcsök, zöldségek mellé itt még néhány kedves szót is kaphat a vásárló.

Fonyódi Termelői Piac

A mintegy három hektáros terület a helyi lakosok és a turisták egyik kedvenc látványossága, hiszen itt tényleg minden kapható. Az Európában is ismert piac hetente kétszer, szerdánként és szombatonként látogatható 6 és 14 óra között.

Két Kakas Gasztro- és Kézműves Piac, Balatonfenyves, Imremajor

A Két kakas piacon a cikk szerint kiváló minőségű, tartósítószer- és adalékmentes élelmiszerek közül válogathatnak a vásárlók közvetlenül a termelőktől.

A hely március 12-től szeptember végéig minden vasárnap 8-15 óráig, júliustól augusztus végéig csütörtökönként is 8-15 óráig van nyitva Balatonfenyvesen.

A füstölt húsok mellett méz, tejtermékek, savanyúságok, szörpök, gyógynövényes tinktúrák, zöldségek, gyümölcsök, és egyedi kézműves áruk kaphatók itt. A piac ráadásul kisvasúttal és kerékpárral is megközelíthető.

Kincses Somogy Termelői Piac, Balatonmáriafürdő

A Keszeg utcában található kicsinyke piac keddenként 8 és 11.30, szombatonként pedig 7 és dél között tart nyitva. A kenyerek és savanyúságok mellett levendulából készült termékeket, lekvárokat és szörpöket árulnak ezen a helyen.

Kéthelyi Kézműves Piac

Olajak, tehén- és kecsketermékek, friss sütemények, tészták, lekvárok sora várja a vevőket minden szombaton reggel 7 és délután 1 óra között, a Hunyadi utca 21-ben, a templom szomszédságában.

Forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában