Vonat

2023.07.12. 14:00

Klíma nélkül nem indult az Aranyhíd

Kovács Gábor László

A klímaberendezés meghibásodása miatt egyórás késéssel indult el egy balatoni expresszvonat kedden reggel. Az idén először közlekednek első osztályú, légkondicionált kocsik az Aranyhíd expresszen, de ezek egyike nem működött. Végül közel egy óra késéssel tudott elindulni a Szegedről Balatonszentgyörgyre tartó gyorsvonat. 
A MÁV Inform a Facebook-oldalán írta meg, hogy a Szegedről 7 óra 57 perckor Balatonszentgyörgyre induló expressz esetében járműhiba okozta az 50 perc késést. Az utasok azt állították, hogy a helyzetről nem kaptak tájékoztatást. 
A MÁV június 17-én vezette be nyári főszezoni menetrendjét, azóta közlekedett az Aranyhíd. A távolsági forgalomban járó vonatoknak csak a negyedén van a leghatékonyabb klímaberendezésekből. A régebbi beszerzésű, második generációs IC-kocsikon modern klíma helyett csak légjavító berendezés van, ezek 35 fok fölötti időben már nem tudják lehűteni a levegőt. Miután a kánikula egyre nagyobb, több bejelentést kapnak arról, hogy a klíma nem vagy rosszul működik a vonatokon. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában