Építés

2023.07.10. 10:38

Nemzetközi művészeti alkotótábor várja a fiatalokat Köveskálon

Sonline.hu

Idén is várja a művészet iránt érdeklődő fiatalokat a Hybrid Art Camp ingyenes művészeti alkotótábor a fenntarthatóság és az újrahasznosítás jegyében augusztus 10-19. között Köveskálon.

Az elmúlt években többek között a Káli-medence, Kecskemét, Pannonhalma és Pécs is otthont adott a Hybrid Art Camp alkotótábornak. Az esemény idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával valósul meg. A Tiszta Balaton, tiszta művészet projekt keretében ismét várják a design, művészet, építészet és marketing-kommunikációs hallgatókat, valamint a művészet különböző ágazatai iránt érdeklődő fiatalokat a köveskáli alkotóházban.

A nemzetközi alkotótábor célja a fenntarthatóság

A tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének művészeti eszközökkel való megjelenítése. A program keretében létrejövő alkotások minden évben a környezettudatosság és az upcycling, azaz a továbbhasznosítás jegyében készülnek.

Az alkotótáborban a fiatal művészek

  • többféle hulladékalapanyaggal is megismerkednek
  • különböző technikákat próbálhatnak ki
  • újrahasznosított bútorokból és más anyagokból közösen megálmodnak egy jelképes teret

Az újrahasznosítás eszközeivel gondolják újra, hogyan válhatnak régi tárgyaink ismét a mindennapi életünk részévé ezáltal is támogatva az újrahasznosítást és a fenntarthatóságot.

Hybrid Art Camp 2022, Veszprém
Veszprém 2023 hivatalos

Neves építőművész vezeti a programokat

A tíznapos táborban Rózner György építőművész, belsőépítész, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) oktatója vezetésével tíz egyetemi/főiskolai hallgató/fiatal alkotó kap lehetőséget, hogy ingyenesen csatlakozzon a Hybrid Art Camp alkotói élményéhez: a közös, Inner Space létrehozásához.

A jelentkezés és a tábor technikai észletei

A jelentkezési határidő: július 31. A részvétel ingyenes, a szállás és étkezés biztosított. A jelentkezéseket erre a címre várják.

Hybrid Art Camp 2022, Veszprém
Veszprém 2023 hivatalos

Nyitókép: Veszprém 2023 hivatalos

 

forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában