Viharra gyökerével válaszol a fa

2023.07.03. 11:20

Márványtábla emlékeztet a község híres szülöttére Háromfán

Márványtábla került a tájház falára, ezzel is őrzi a háromfai önkormányzat és a Háromfáért Egyesület a falu híres szülötte, a Kormos István-, Arany János- és József Attila-díjas Kerék Imre költő emlékét.

Györke József

Szászfalvi László ország­gyűlési képviselő idézte: „a fa a viharra gyökerével válaszol”. – Ilyen mély gyökér van Kerék Imre és Háromfa között is – mondta hozzátéve: nagy örömmel olvasta a költő utolsó gyűjteményes kötetét. 

Huszti Gábor, a vármegyei közgyűlés alelnöke arról beszélt: javasolni fogják, hogy Somogy értékei közé is mielőbb bekerüljön Kerék Imre életműve. A költő életpályáját Fodor Zsuzsa ismertette a résztvevők előtt, majd Tratnyek Gyula polgármester és Németh István barát és költőtárs emlékezett meg Kerék Imréről. 

Köszönetet mondtak a tájház létrehozóinak, az adományozóknak, valamint az egyesület, a nyugdíjasklub tagjainak, sőt még a közmunkásoknak is az önzetlen és segítő munkájukért. 
Az emléktáblát a költő két gyermeke, Szabolcs és Mónika leplezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában