Piaci körkép

2023.08.18. 18:49

A bőség zavara várta a nyári ízekre áhítozó vásárlókat a piacon

Lecsó és kovászos uborka illata lengte be pénteken a Kaposvári Nagypiacot. Halmokban sárgálltak a paprikák az őstermelők standjain, akik ismét szép számban vitték ki portékájukat a kaposvári vásárlók legnagyobb megelégedésére.

Koszorus Rita

Fotó: Muzslay Péter

 Széles választék volt paradicsomból, a hosszúkás, a gömbölyű, a szív alakú és az óriásira nőtt is jól fogyott ezen a napon. Sokan válogattak az első hazai szőlőfürtök és a nagyra nőtt barackok között. Találtunk akkora nektarint is a piacon, ami egy kisebb dinnyének is elment volna. A szezon egyik sztárja is ott virított a standokon, a cukkini. – Gömbölyű, csillag, zöld, sárga és ilyen világos színűm is van, mutatta portékáját a zimányi Török István. Akitől azt is megtudtuk, hogy a világos színű cukkiniből a főzelék is kiváló, a gömbölyű fajtát pedig megtölteni érdemes. 

De rántani sem rossz a hosszúkás formában legnépszerűbb zöldség, tette hozzá a zimányi termelő. Jól fogyott a csemegekukorica és sorban álltak a vásárlók a mézédes szuloki dinnyéért is. Az ételudvarban a tányérokra friss sült kolbászok kerültek, de már reggel jól fogytak a halból készült finomságok is. 
Az új csarnokban mindegyik húsosnál hosszú sorok kígyóztak dacára annak, hogy volt olyan kereskedő, aki a néhány hete még mindössze 1600 forintos csirkemellet most 2290 forintos kilónkénti áron mérte. – Enni az árstop után is kell, legyintett az egyik vásárló és szatyrába helyezte a gondosan becsomagolt húst. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában