Félelem

2023.08.23. 10:24

A magyar munkahelyek sorsáért aggódnak

Sajtótájékoztatót tartott Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese Tabon. A városban működő Flextronicsnál dolgozó vendégmunkásokkal kapcsolatban fejtette ki véleményét a siófoki politikus hétfőn délután. Azt mondta: szemünk előtt zajlik a fideszes lakosságcsere. 
Potocskáné Kőrösi Anita elmondása szerint míg 1996-ban még összesen kettőszáz magyar dolgozott a tabi gyárban, 2016-ra már 178 ukrán kezdett a cégnél dolgozni. Tavaly pedig már ázsiai vendégmunkások is vállaltak munkát az észak-somogyi város üzemében. – Tehát ebből egyértelműen látszik, hogy egyre kevesebb a helyi munkavállaló – vélekedett a jobbikos politikus. 
Potocskáné Kőrösi Anita véleménye szerint a kormány nem tett meg mindent azért az elmúlt tizenhárom évben, hogy rendezze a béreket, és véleménye szerint elhibázott volt a gazdaságpolitika, amely eredményeként a falvakban élő munkavállalók is inkább külföldön dolgoznak. 
A sajtótájékoztatón elhangzott: a Jobbik-Konzervatívok adópolitikai eszközökkel, európai átlagbérekhez közeli fizetésekkel befolyásolná a munkaerőpiacot, és azt követeli, hogy a kormány a kkv-szektor képviselőivel kössön stratégiai megállapodást, ne pedig a multikkal. Valamint azt is, hogy a kormány csak olyan cégeknek adjon bértámogatást, amelyek legalább kilencven százalékban magyar munkavállalókat foglalkoztatnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában