Videó

2023.08.13. 12:38

Az andocsi bazilikáig zarándokoltak

Mária napi szentmisét tartottak vasárnap az andocsi Nagyboldogasszony bazilikában.

Góz Lilla

Szombaton a hagyományokhoz híven zarándokok érkeztek a településre, hogy a Szűzanyát megtekintsék. A siófoki-kiliti hívek gyalogosan tették meg az utat a somogyi településre. A napokban sokan tekintették meg a kolostorban lévő Mária ruhagyűjteményt, amely méreteit tekintve egyedülálló a világon. 

Az ide érkező zarándokok egyik szokása volt már évszázadok óta, hogy nemcsak táblával fejezték ki hálájukat a Szűzanyának, hanem egy-egy Mária ruhával. A legtöbb köntös Magyarországról és a határon túli magyaroktól érkezett, de vannak Írországból, Kanadából, Dél-Amerikából, és Kínából valók is. 

Vasárnap délelőtt Vida Zoltán atya, majd Varga László megyés püspök celebrálta a misét, a köztes időben Udvardy Márton és Udvardyné Tóth Lilla az Élet útja program keretében előadást tartottak. A napokban megérkezett a bazilikába Szent Janka asszony ereklyéje, amely augusztus végéig látható a somogyi településen. Augusztus 15-én kedden, Mária napon Mórocz Tamás, a bodajki kegyhely plébánosa tart szentmisét. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában