Gyümölcs

2023.08.25. 12:00

Bedinnyéztek a fesztiválozók Zamárdiban

Egy tonna dinnyét osztanak szét a Strand Fesztiválon az Agrármarketing Centrum és az Agrárminisztérium közös kampányában .

Koszorus Rita

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

– Célunk a dinnye belföldi fogyasztásának ösztönzése, mondta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára Zamárdiban, ahol csütörtökön vette kezdetét a Strand Fesztivál. Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a dinnye nagyon egészséges gyümölcs, a közhiedelemmel ellentétben nem hizlal, rostban gazdag. Tarpataki Tamás az idén nyolcadszor meghirdetett dinnyekampány kapcsán elmondta, hogy az elmúlt években 70 milliárd forint értékű támogatás jutott a kertészeti ágazatba. Hozzátette, az összeg emelkedni fog, mert a 2027-ig tartó támogatási ciklusban fokozzák majd a kifizetéseket. 


– A termelés akkor biztonságos, ha a hazai dinnyefogyasztás magas, mondta Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője, a Zamárdiban tartott sajtótájékoztatón. Elhangzott, hogy az egy főre jutó átlagos dinnyefogyasztás mértéke jelenleg 10 kilogrammra tehető. Az Agrár­marketing Centrum nem titkolt célja a dinnyeszezon kitolása, amely már szeptemberben is tart, hiszen még ilyenkor is lehet jó minőségű magyar dinnyét kapni. 

Fotó: Németh L.

Telt ház a Strandon



Már az első napon telt házas volt a Strand Fesztivál, amely idén a kilencedik a sorban. A nyitónaphoz kapcsolódó bejárást egy kerekasztal-beszélgetés előzte meg, ahol elhangzott: az idei fesztivál sokkal intimebb, mint a korábbiak voltak. A csütörtöki este legnagyobb durranása Azahriah fellépése volt, az igazi keményvonalas rajongók már kora délután letáboroztak a nagyszínpadnál. De sokan melegítettek Krúbi és a Bohemian Betyars koncertjére is. A Strand Fesztivál szombatig tart, a Bagossy Brothers és Majka is fellép. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában