Tesztüzem

2023.08.15. 17:30

Elektromos bicajról is megcsodálhatjuk eztán Zselic csodálatos lankáit

Elektromos kerékpárral is felfedezhetjük a Zselicet. A Sefag Zrt. munkatársai kedden délelőtt tesztelték az új járgányokat, amelyeket egyénileg lehet kölcsönözni a kardosfai hotel vendégeinek.

Góz Lilla

Sportosan érkeztek a Sefag Zrt. munkatársai Kardosfára. Mindannyian sisakba bújtak és elektromos kerékpárra pattantak. 

– Itt van egy konzol, amellyel az elektromos rásegítést be lehet kapcsolni és különböző fokozatokba kapcsolni. Kevesebb a sebesség rajta, de amúgy olyan, mint egy hagyományos kerékpár – mutatta az e-biciklijét Kovácsné-Kiss Zita munkatársainak. Voltak, akik most először használták ezt a modern kerékpárt. Fehér István, a Sefag Zrt. vezérigazgatója is kipróbálta az új kerékpárt, majd a túrázó kollégáknak jó utat kívánt. 

– Ezzel sokkal könnyebb a Zselic lankáin tekerni, olyan érzés, mikor tele vagyunk erővel, de nem kell annyi energiát belefektetni – mondta el Németh Krisztián, a Hotel Kardosfa igazgatója. Hozzátette: a modern biciklik mellé sisak és mellény is jár, szállóvendégeik egyénileg és szervezett túrára is kibérelhetik. 

– A kardosfai szarvasfarmmal készítettünk egy csomagot, nálunk nyolc, náluk hét elektromos kerékpár található és aki ezeket kibéreli, azokat mindkét helyen alkoholmentes welcome itallal, sütivel és tíz százalékos ételkedvezménnyel várjuk – mondta el a hotel igazgatója. Megjegyezte: a közeljövőben a szállóvendégeken kívül mások is bérelhetik a kerékpárokat. 

– A szállodánk jelenleg telt házzal működik, így szinte nincs olyan napunk, mikor nincsenek a bringák kibérelve, – jegyezte meg Németh Krisztián. Kovácsné Kiss Zita, a Sefag Zrt. kommunikációs referens elmondta: egy hónapja érkeztek meg a kerékpárok, amelyek a múlt héten álltak szolgálatba. – Szeretnénk az egészséges testmozgásra felhívni a figyelmet és ezekkel a kerékpárokkal nem csak a szolgáltatásunkat bővítjük, hanem lehetőséget nyújtunk egy könnyedebb utazásra – emelte ki Kovácsné Kiss Zita. Megjegyezte: a zsebicaj menüben vadburgert kínálnak kedvezményes áron a kerékpárosoknak.

Két keréken a Zselicben
Immáron az ország 12 tájegységén kerékpározhatunk az Aktív Magyarország jóvoltából elektromos kerékpárral. Programjukat a  Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel együttműködésben valósították meg azzal a céllal, hogy minél többen tapasztalhassák meg a természetközeli kerekezés élményét, s fedezzék fel az erdei látnivalókat és nem utolsó sorban elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapjait. Az E-bringatúra program keretében a turisták a több, mint 200 bicajos flottával az ország 12 tájegységén – Börzsöny, Cserehát, Dél-Bükk, Dél-Zala, Dunakanyar, Észak-Bükk, Fertő-Táj, Mecsek-Villány, Őrség és Vendvidék, Pilis és Budai hegység, Tokaj-Zemplén és a legújabbként a Zselic – vehetnek részt vezetett, kedvezményes áru elektromos bringatúrákon. Az www.ebringatura.hu felületen helyszínre, túra hosszra, időpontra szűrve is ki tudják választani a túrákat. A részvételi díj a túra hosszától és tájegységtől függően 6-14 ezer forint per fő közötti. A Zselicben nyolc vezetett kerékpártúra három különböző nehézségű szakaszon indul.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában