Gyász

2023.08.21. 10:32

Elhunyt Ift Miklós

Elhunyt Ift Miklós, ezt Szita Károly hétfőn közölte a közösségi oldalán.

Koszorus Rita

A város polgármestere hétfő délelőtt tette közzé a hírt, hogy elhunyt Ift Miklós, aki 45 évig dolgozott az ágazatban és vezette a kaposvári vízműveket. 2014-ben vonult nyugdíjba, s gyakorlatilag az egész életét egy helyen dolgozta le. Ift Miklós, 1950-ben született a Tolna vármegyei Hőgyésze, technikusi oklevelet szerzett a Pécsi Zipernowszky Károly Gépipari Technikumban. 

1969 szeptemberétől a Somogy Megyei Víz- és Csatornamű Vállalatnál kezdett dolgozni, majd annak jogutódjánál a Dunántúli Regionális Vízmű- és Vízgazdálkodási Vállalat Somogy Megyei Igazgatóságán Kaposváron. 1984-ben szerzett üzemmérnöki diplomát a bajai Pollach Mihály Műszaki Főiskola Vízgazdálkodási tagozatán. 1987-1994 között a Somogy Megyei Tanács Műszaki Osztályán mint vízellátási főmérnök dolgozott, s 1994-től a Kaposvári Vízművek Kft. ügyvezetőjeként dolgozott. A Víziközmű Ágazatért Emlékérem mellett Kaposvár Szolgálatáért Emlékérmet is kapott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában