Közlemény

2023.08.03. 13:52

Következik a Mozdulj Balaton! ötödik eleme

A görög Arisztotelész filozófiája szerinti négy „őselem” a tűz, a víz, a föld és a levegő között és segítségével született, a már huszadik éve a „gonosz” a „gonosz semmittevés” ellen küzdő „Mozdulj Balaton!” Szabadidősport Program, most újabb „elem” -el kötött szövetséget.

Sonline.hu

A szervezők belső tüze, hite, amely akkor csapott magasba - és ma is lobog - amikor elindították a programot, most újra felerősödött és kikövetelte a továbblépést.

A mindvégig jelen lévő másik őselemek, a néha-néha elapadó víz, mint sporttér, a föld, jelesül a rövid idő alatt megnövekedett homokos felületű sportpályák száma és a Tó körüli tiszta, egészséges, éltető levegő, melyet a már-már túlzottnak tűnő urbanizáció kezd veszélyeztetni, jó segítségei voltak a kezdeményezésnek és a program eddigi küzdelmeinek.

Ezen a héten, a program idei ötödik hetében, pedig „ötödik elem” -ként” csatlakozott a programhoz a nemrégiben teljessé vált és átadott „Balatoni Bringa Körút” aszfalt csíkja is.

Luc Bensson francia filmrendező sci-fi-jében egy fenséges lényként, új erőként jelenik meg az ötödik elem.

Itt a programban, pedig több ezer kerékpáros növeli azt az erőt, amely összefogva a Balaton Fejlesztési Tanács sportszervezőivel, az Egészséges Magyarországért, a Mozdulj Magyarország, a Sportoló Nemzetért programok szellemiségének és a tempót váltott „Aktív Magyarországért Program” stratégia célkitűzéseinek megfelelően, a „gonosz semmittevés” ellen, a sport és a turizmus fejlesztése érdekében vette fel a harcot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában