Kezdődik az egyetem

2023.08.21. 17:53

Nyár végén érkeztek a MATE gólyái Kaposvárra (fotók)

Gólyák lepték el a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusát. Nyolcszázan töltenek itt három napot. Jut idő csapatépítésre, fürdőzésre és bulizásra is a gólyatáborban.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

Vízipisztollyal hűtötték társaikat a gólyák. Víz helyett rozé került az eszközökbe és a szájba spriccelték. Egyik társuk háti permetezővel hűtötte a fiatalok gyomrát. Voltak, akik kicsit késve érkeztek és bőröndjüket húzva keresték csapatukat. A Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem nyolcszáz elsőse vette birtokba a Kaposvári Campusát. – Budapestről jöttem és a gödöllői campusra gazdálkodás-és menedzsment szakra nyertem felvételt, Kaposváron először járok, nagyon tetszenek a szobák, minden fel van szerelve – mondta el Csík Bianka. Az árnyékban mellette pihenő Kerezsi Napsugár ugyancsak  gazdálkodás-és menedzsment szakon fog tanulni, csak angol nyelven. – Rosszabbra számítottam, de nagyon jó itt lenni és sokat fogunk inni – tette hozzá mosolyogva. Gáspár Zorka sok új ismerőst szeretne szerezni a gólyatáborban és minden nap egy nagyot bulizni. 

Kovács András Egerből jött a Kaposvári Campusra. – Szarvasmarhákat tartunk és emiatt jelentkeztem ide agrármérnök szakra – tette hozzá az elsőéves hallgató. Somogyvári Tamás ugyancsak agrármérnöknek fog tanulni. – Öt kilométerre lakom Somogyváron, egyedüli gyerekként tovább kell vinnem a családi vállalkozást, emiatt tanulok itt, ebben a melegben a vizes programokat várom a legjobban - mondta el a gólya. – Azt mondták, hogy a pólót viselni kell négy napig, így biztos jó büdösek leszünk – mondta mosolyogva Kiss Zoltán.

Vörös Péter, a MATE Kaposvári Campusának főigazgatója köszöntőjében elmondta: a sokszínű campus célja, hogy piacképes és gyakorlatorientált tudást adjon. – Szeptembertől az egyetem campusain 3300 fiatal kezdi meg tanulmányait, több, mint harminc százalékkal többen, mint a korábbi évben – emelte ki a főigazgató. 

Fotó: Muzslay Péter

Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta: nagy öröm látni ennyi fiatalt a Kaposvári Campuson. – Javaslom Önöknek, hogy nézzenek körül a városban is, nem nagy a távolság, busz is jár, jöjjenek egyenek-igyanak egy jót, nézzenek körül, de a város maradjon épségben – tette hozzá.  – Jól nézzétek meg a mellettek álló társaitokat, ők lesznek, akikre a következő három és fél évben számíthattok, zhk-on, vizsgákon és egyetemi rendezvényeken – mondta el Gludovátz Ferenc, a MATE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnöke. A fiatalok csapatépítő vetélkedők, közösségépítő programok várják, de a Kaposvári Virágfürdőbe is ellátogatnak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában