Piaci körkép

2023.08.25. 16:13

Szépen repedt a mézédes szuloki görögdinnye - FOTÓK

Koszorus Rita

Rekkenő hőségben vettük nyakunkba a Kaposvári Nagypiacot pénteken, ahol isteni somogyi dinnyével hűthettük le magunkat, hiszen szép lett a termés idén nyáron Szulokban, így bőséggel jutott a piacra is a lédús finomságból. – Szeptemberig biztosan kapható még nálunk dinnye. Ugyan már kicsit kásás, de attól még nagyon finom, mutatta áruját Kristóf Katalin. Majd egy hatalmas csíkos görögdinnyét tett az asztalra, amely nagy reccsenéssel vált ketté. A sorban álló vásárlók elismerő pillantásokat vetettek a pirosló finomságra. A dinnyén kívül csemegekukoricát is kínált a szuloki termelő, amelyet ugyancsak szívesen tettek a kosarakba a vásárlók. 


Volt, aki ládaszám vitte a lekvárnak való szilvát, de több standon virítottak a barackok. Volt belőle gömbölyű és lapos, kopasz és szőrös, sárga és őszi is. Hatalmas halmokban álltak a paprikák a piacon, jól fogyott a savanyúságnak való alma és cseresznyepaprika, de a nyár slágere a lecsópaprika is párját ritkította a kaposvári piacon. Az őstermelők portékáit végigpásztázva méretes padlizsánokon akadt meg a szemünk, a kaposújlaki termelőtől megtudtuk 97 dekásra nőtt a török paradicsom. Amikor arról érdeklődtünk, hogy mi a titka az óriási termésnek, széttárta kezét az őstermelő. – Nem tudom, csak megnőttek! – mondta kérdésünkre. 
Volt, akinek olyan jó forgalma volt az őstermelők közül, hogy már kilenc óra előtt elment haza, mert nem volt mit árulnia. 
Az új csarnokban hosszú sor kígyózott a baromfihúsnál, de többen a házias ízekre fókuszáltak is inkább füstölt árukat választottak, vagy friss tepertőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában