Kétkeréken

2023.08.05. 16:00

Vártúrára indultak a somogyi motorosok

Kovács Gábor László

Fotó: Németh Levente

A hagyományos vártúrájukra indultak szombaton délelőtt a Somogyi Motorosok Egyesületének tagjai és barátaik, összesen mintegy százan. Szántódon volt a gyülekező, innen vágott neki az útnak a csapat, az idén a Balaton-felvidék tájaira készültek. Minden évben más erődítményeket keresnek fel. Ezúttal a cseszneki vár volt az első állomás, majd ebéd után Szarvaskővárra, Döbröntére tartottak, végül Szigligeten fejezték be a túrát. 

 

A motorosok ezzel a kezdeményezéssel a kulturális örökségünk és a magyar történelem iránti tiszteletüket igyekeztek kifejezni. Külföldi, leginkább német motorosok is részt vettek az utazásban, így motorozás közben a turisták megismerhették hazánk szépségeit. A Somogyi Motorosok Egyesülete hagyományosan Trianon-túrát és koszorúzást tartott a nagybajomi emlékhelynél, illetve Erdélyt is felkeresték. A motorosok a napokban a Magyarok kenyere programban gyűjtöttek, négy zsák gabonát ajánlottak fel, hogy ezzel gazdagítsák a rászorulók asztalát, a határon túli magyarlakta területeken is. Szeptemberben Barcsnak veszik az irányt és Horvátországba kirándulnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában