Ars Sacra

2023.09.19. 09:56

A békekeresés áll a középpontban

Marosi Gábor

„Keresd a békét!” mottóval elkezdődött a XVII. Ars Sacra Fesztivál Kaposváron. A programsorozat ünnepélyes nyitóalkalma vasárnap este volt a református templomban. Petró László lelkipásztor lapunknak elmondta, eredetileg a székesegyházban lett volna a megnyitó, azonban már korábban megszervezték Dévai Nagy Kamilla Liszt-, Bartók- és Kazinczy-díjas előadóművész koncertjét, ezért felajánlották a szervezőknek, hogy tartsák náluk a fesztivál megnyitóját.


Az eseményen több egyházi vezető is felszólalt, akik a békesség fontosságáról beszéltek. Petró László kiemelte, ennek most kettős jelentősége van. Aki részt vesz a szakrális művészetek alkalmain, azért is megy el, hogy békességet találjon önmagában. Másrészt egy figyelemfelhívás a társadalom számára, hogy a békéért tenni kell. A lelkipásztor hozzátette, az Ars Sacra Fesztivál a hit és a művészet kapcsolatát mutatja be évről évre. Az ingyenes programsorozat szeptember 24-ig tart. A napi eseményekről bővebben a Kaposvári egyházmegye oldalán lehet olvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában