Körültekintés

2023.09.27. 09:00

A garázsműhelyekkel és a bizonytalan bütyköléssel csak fölösleges kockázatot vállalnak az autósok

Úgy közlekedj, mintha a számodra legfontosabbak lennének körülötted!– ezzel a mottóval hirdette meg őszi akcióját az Autós Nagykoalíció (ANK), melynek első témája a járművek megfelelő karbantartása, azon belül is a szervizválasztás. A KSH adatai szerint Somogyban 2020-ban 123 253 személygépkocsi volt, 2021-ben 126 962, míg 2022-ben 129 610.

Harsányi Miklós

Molnár Tibor, a kaposvári Alfa Mobil 98 Kft. ügyvezetője azt javasolja: a garázsműhelyekkel és a bizonytalan bütyköléssel csak fölösleges kockázatot vállalnak az autósok. – Ha a javítás után bármilyen gond adódik, akkor a gépkocsi-tulajdonos nem, vagy csak nehezen tudja érvényesíteni a jogait – mondta az ügyvezető. – Közeleg az őszi-téli átvizsgálás, s ilyenkor az alapellenőrzéseken túl tanácsos a futóművek állapotát is megnézni – emelte ki. – Egyes utakon sok kátyú van, a kormányösszekötő-gömbfej, illetve a kitámasztó gömbfej előbb-utóbb meghibásodhat. A felkészült, tapasztalt szakembereket és a jól gépesített szervizeket, márkaszervizeket célszerű felkeresni, mivel az elvégzett munkát dokumentálják és az autós számlát kap. Mi 1985 óta működünk és a kezdetektől fogva fontosnak tartottuk a gépesítést, a bevétel nagy részét visszaforgattuk, a közelmúltban diagnosztikai műszereket vásárolunk.Tóth István, a Közlekedéstudományi Egyesület somogyi elnöke azt mondta: érdemes szakszervizbe vinni a járműveket, ez hosszabb távon megtérül. 
Az ANK azt is közölte: egy márkaszervizben nemcsak az adott ország járműfenntartó vállalkozásokra vonatkozó törvényi kötelezettségeinek kell megfelelni, hanem az annál általában sokkal szigorúbb, a márkára jellemző minőségbiztosítási követelményeknek is. 
Fotó: L. R.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában