Kaposvár

2023.09.21. 17:45

Az újraélesztést is gyakorolták a diákok

A Biztonság hete programnak csütörtök délután a Berzsenyi Dániel tagiskola adott otthont. Bringás ügyességi vetélkedő, puttonyfecskendős célba lövés, puzzle és játékos teszt is kiegészítette a rendezvényt, ahol hét szervezet – rendőrség, katasztrófavédelem, kormányhivatal, MÁV, Magyar Vöröskereszt, biztosítók szövetsége, Magyar Közút – munkatársai várták a diákokat.

Harsányi Miklós

Fotó: TIBOR KOVACS

– Az újraélesztéses gyakorlaton vettem részt, ezután lehet, hogy bringázni megyek a többiekkel – mondta a nyolcadikos Tavas Patrik. – Jó, hogy megrendezték a programot, sokat lehet tanulni.

A vöröskeresztes stand közelében a MÁV csapata várta a diákokat, ahol  a tesztlapon nem csak  a szabályos és veszélyes vasúti szituációkat jelölték be a fiúk, lányok, hanem szókirakóban is próbára tették ügyességüket. A legfelkészültebbek fényvisszaverő pántot kaptak, s nagyobb csoport verődött össze a balesetmegelőzési bizottság nál is. 

Egymás után érkeztek a gyerekek,  népszerű volt a kerékpáros teszt, a kisebbek színezhettek, s többen ezután a szlalom pálya felé vették az irányt. Huszárné Forintos Mónika, a Berzsenyi iskola igazgatója hangsúlyozta: életszerű, a mindennapokban szinte bárhol tapasztalható közlekedési veszélyforrásokra is felhívták a a diákok figyelmét.

– Lényeges, hogy minden gyermek biztonságosan közlekedjen – mondta. – Az oktatásban sokat segíthet ez a program is, ahol rövid időn belül sok élményt élhettek át a diákok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában