NAV közlemény

2023.09.11. 11:10

Hamis ruhákkal seftelt a butikos

Egy olyan használtruha üzlet portékáit vették szemügyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, ahol most több rendbeli szabálysértést és büntetőeljárást is indítottak.

A turkálóban használt ruhák közé keverve, új, népszerű márkajelzésű (Nike, Adidas, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, stb) cipőket, pulóvereket, fehérneműket, zoknikat és papucsokat találtak a pénzügyőrök. Az üzlet tulajdonosa arról számolt be, hogy a portékákat egy ismert közösségi oldalon vásárolta nagyobb mennyiségben, kedvező áron. Hozzátette: tisztában volt azzal, hogy a termékek nem eredetiek.

A kínálatot a márkák jogosulti képviselői is megvizsgálták, amelyekről megállapították, hogy hamisak és a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül próbálták meg értékesíteni. A járőrök a közel hatszáz ruhadarabot és lábbelit lefoglalták.

Fotó: NAV

A kereskedelmi forgalomba hozott holmikkal, mintegy kétmillió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában