Összegzés

2023.09.28. 10:48

Nagyító alá vették az idei Ars Sacra fesztivál kínálatát

Varga László kaposvári megyés püspök meghívására a püspöki székházban találkoztak hétfőn este az Ars Sacra Fesztivál helyi programjainak előkészítésében és lebonyolításában részt vevő szervezők.

Lőrincz Sándor

A püspökség, a társegyházak, illetve a vármegyeszékhely önkormányzatának közös finanszírozásával megvalósuló, díjtalanul látogatható rendezvénysorozat – amelyet 12 alkalommal rendeztek meg a somogyi vármegyeszékhely világi és egyházi helyszínein – ezúttal is sokakat vonzott. Elhangzott: továbbra is az a cél, hogy a Szakrális Művészetek Hete gazdag programkínálata a legkülönfélébb korú hívők és keresők körében közelítse a földet az éghez. A kultúra és a különféle művészeti ágak ehhez kiváló lehetőséget kínálnak. Arról is szó esett: a jövőben célzott rendezvényekkel, még tudatosabban kell törekedni a fiatalok bevonására, és a rendezvénygazdáknak még kiemeltebb figyelmet kell fordítani a közönségszervezésre. 

Elhangzott: az idei „Keresd a békét” címmel meghirdetett, s az ökumené jegyében zajló művészeti fesztivál egy nemzet békességvágyára épült; Kaposváron 11 helyszínen 13 rendezvény várta az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában