fedezet

2023.09.05. 10:05

Rekordkár: 13 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók

Koszorus Rita

Másfélszer annyit fizettek ki a biztosítók az idei viharszezonban károkra, mint az eddigi rekordévben; 2021-ben. Ezzel az idei viharszezon volt a legdrágább a Magyar Biztosítók Szövetségéhez (Mabisz) tartozó cégek számára az elmúlt tíz évben. 
A biztosítótársaságok friss összesítése szerint a május-augusztusi viharszezonban 13 milliárd forintot fizettek ki 110 ezer bejelentésre. A legtöbb a június 23-i és az augusztus 4–5-i viharokhoz köthető, s a legtöbben tíz vármegyéből – köztük Somogyból – jelezték, hogy jégverés, viharos szél tett kárt ingatlanjaikban, de beázás és elektronikai cikkek sérülése miatt is tettek bejelentést az ügyfelek. A Mabisz tájékoztatása szerint az elmúlt évhez hasonlóan idén is feltűnően sok volt a villámcsapások és azok másodlagos, indukciós hatásai okozta kár. 
Az idén hevesebbek voltak a viharok, mert az egy esetre jutó átlagos, 120 ezer forint feletti viharkár nagyjából megfelel a tavalyinak, ugyanakkor 20–40 százalékkal haladja meg a korábbi évek átlagát. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában