Szarvasbőgés

2023.09.18. 14:37

Tizenhárom kiló feletti bikát lőttek a Zselicben

Sorra ejtik el a vendégvadászok a szebbnél szebb bikákat a SEFAG Zrt. vadászterületén. Most egy német vendégre mosolygott rá a vadászszerencse.

Koszorus Rita

Végső tiszteletadás a koros bikának.

Forrás: SEFAG Zrt.

Fotó: Szigeti Edit

Egy tizenkét éves 12,58 kilogrammos gímbikát ejtett el egy német vendégvadász a SEFAG Zrt. Kelet-Zselici vadászterületén, ahol a koronás állat utánkeresést követően került terítékre. 
A társaság közösségi oldalán azt közölte: a vendéget kísérő Ereth János már évek óta figyelemmel kísérte a bikát, amely évről-évre megérkezett a szokásos bőgőhelyére és hullott agancsát is évente megtalálták. A vendég és kísérője hosszas várakozás után pillanthatta a meg a bikát, amelynek addig jórészt csak a hangját hallották. magaslesről adta le a német nimród a lövést a fenséges állatra, ám kicsit alacsonyra sikerült, így az a sebzést követően eltűnt az erdőben. 

– Márton Attila vérebvezető segítségét kértük, aki Dollyval eredt a sebzett vad nyomába. Csapajelet még mindig nem találtunk, de a bika a közelben volt és hirtelen felugrott előttünk. Vért most sem láttunk, így újra visszamentünk a rálövés helyére, majd - mivel többen voltunk -, különböző pontokon helyezkedtünk el, ahol úgy véltük, átválthat a vad, Attila pedig a kutyával kereste tovább. Telt, múlt az idő és én úgy döntöttem, lenézek a közeli forráshoz. Ahogy ballagtam az erdőn, egyszer csak felállt előttem a bika, ekkor adtam meg neki a kegyelemlövést, idézte fel Ereth János a kalandos elejtést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában