Fotók!

2023.10.19. 19:20

A hideg már nem lehet akadály, bakancsot adományoztak a jótevők

Kétszáz pár meleg téli lábbelit vitt a kaposvári Rotary Club a kaposfői és környékbeli rászorulóknak. A gyerekek örömmel próbálták fel a téli bundás, lábbeliket, amelyek nagy segítséget jelentenek majd a hideg beállta után.

Koszorus Rita

Önfeledten fociztak a kaposfői plébánia udvarán azok a gyerekek, akikkel Somos László kaposfői plébános és segítői foglalkoznak a plébánián. Mint azt az atya elmondta: a gyerekek közül sokan rászorulók. Nekik hoztak a kaposvári Rotary Club tagjai meleg téli cipőket. 

– Lehetőségünk nyílt Kozma Szabolcs úr jóvoltából, hogy új téli bakancsokat osszunk szét. Ezer pár cipőt kaptunk, amelyeket az előzetes igényeknek alapján osztjuk szét Balatonlellére, Kaposváron, Somogyváron, Mikén, Mernyén, Kaposfüreden, Kürtöspusztán és itt Kaposfőn, ahova a legnagyobb tétel került 200 pár – mondta Káposztás Zsolt, a Rotary Club kaposvári elnöke. – Mivel a Rotary barátságra alapozott önzetlen szolgálat, ennek megfelelően amint lehetőségünk nyílik rá, keressük, hogy hol tudunk segíteni másoknak. Gyerekeknek különösen szívesen okozunk örömet, az elmúlt években talán ezen a fronton tettünk a legtöbbe, tette hozzá a Rotary elnöke. 

– Nagy segítség ez, hiszen egy ilyen bakancs manapság már nagyon drága és erre nem futja minden családnak. Mindenkinek jólesik, ha kap valamit úgyhogy nagyon hálásak vagyunk a Rotary Clubnak, mondta Somos László kérdésünkre. Hozzátette: ez az egész környékben lesz szétosztva, miután felmérjük, hogy kinek hányas a lába. Ez még sok munka lesz, hiszen mintegy hét faluban lévő rászoruló gyerekek lábméretét kell felmérni, de ezt a munkát szívesen végzi az ember, fogalmazott az atya.

– Nagyon remélem, hogy jó sok hó fog esni idén télen, mert akkor én ebben a cipőben szeretnék majd kint játszani – mondta lelkesen Bogdán Roland, aki elárulta azt is, hogy nála fogyóeszköz a cipő, lévén elég sokat focizik és nem mindig éli túl a lábbelije a gyakorlást.

Volt, aki szégyenlősebben vette szemügyre az új lépőket, s olyan is, aki nagy örömmel vette magához ajándékba kapott téli bakancsát.
– Nagyon hálásak vagyunk, mert ugyan nekem már van új téli cipőm, de túl gyakran nem szoktuk cserélni, hiszen elég drága, így jól jön még egy tartalékba – mondta Kovács Barbara

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában