Ajánló

2023.10.09. 11:05

Egy éjszakára kitárják kapuikat a somogyi erőművek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és csatlakozó partnerei október 27-én negyedik alkalommal rendezik meg az Erőművek Éjszakáját.

Koszorus Rita

Nagy sikert arat évről-évre az esemény.

Fotó: Lang Róbert

Az erőművek, fűtőművek és a közműszolgáltatók országszerte 68 helyszínen nyitott kapukkal, számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várják a látogatókat. Somogyban az alábbi helyszíneken valósulnak meg MEKH szervezésében rendezvények. 

Somogyban az alábbi helyszíneken várják az érdeklődőket:

DRV Zrt. – Siófoki szennyvíztisztító telep 

A résztvevők betekintést nyerhetnek a szennyvíztisztítás teljes folyamatába azáltal, hogy az egyes fázisokhoz tartozó feladatok ismertetése működés közben, a helyszínen történik meg, majd a biogázüzem bemutatásával megismerhetik a szennyvíztisztítás melléktermékeként képződő biogáz hasznosításának lehetőségét.

Kaposvári Távfűtés – Kanizsai utcai Fűtőmű & E.ON – Gázmotoros Erőmű

Az E.ON Energiatermelő Kft. kaposvári gázmotoros telephelyén 4 db 1160 kW-os Caterpillar gázmotor található, amelyek összesen 4,64 MW villamos- és kb. 6 MW hőteljesítményt képesek leadni, miközben részt vesznek a magyar villamos hálózat szabályozásában. Látogatóink betekintést nyerhetnek a gázmotoros erőmű működésébe, a gázmotor méreteibe, a gázmotorok működésének alapjaiba, megismerkedhetnek a hő- és villamosenergia termelés alapjaival és fontosságával. Az érdeklődőket végig vezetjük a teljes termelési folyamaton a motoroktól a kéményekig, a generátortól a transzformátorig.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában