Étel

2023.10.17. 08:13

Káposztás lecsóval bűvölték el a zsűrit

Lőrincz Sándor

A közelmúltbéli, jó hangulatú családi nap után a focié és a főzésé volt a főszerep legutóbb a Kőkút-gyöngyöspusztai Magas Cédrus Szociális Otthoni telephelyen. A helyieken kívül Berzence, Drávatamási, Barcs, Kéthely, Kálmáncsa, Szabás és Segesd csapatai rúgták a bőrt a hagyományos Gyöngyös Kupán, amelyen a szabásiak állhattak a képzeletbeli dobogó tetejére. Ezúttal hivatásos bíró fújta végig a meccseket – tudtuk meg Bogdán Zoltán telephelyvezetőtől, aki a Gyöngyös Séfje főzőverseny résztvevőit is köszöntötte. 
Az állami fenntartású somogyi szociális ellátórendszer szereplőinek hagyományos őszi találkozója ezúttal is remek hangulatban, a kőkúti önkormányzatnak köszönhetően élő zenei kísérettel zajlott. Míg a pályán a test edződött, addig a kondérok mellett állók a kulináriába kalauzolták a meghívottakat. Ezúttal lecsós ételeket kellett készíteniük a csapatoknak. A segesdi Gondviselés Integrált Szociális Intézmény egyik támogatott lakhatásban élő közösségének ínycsiklandó káposztás lecsójával sikerült levenni lábáról a zsűrit. Így ők lettek az elsők, de valamennyi intézmény finom ételeket főzött. A helyi önkormányzat lelkes apparátusa „versenyen kívül” szerepelt; folyamatosan sütötték a lángost a résztvevőknek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában