Halloween

2023.10.30. 09:46

Nem ijedtek meg a kutyák a bosziktól

Szabó Gabriella

Ijesztő alakoknak, boszorkánynak és csontváznak is beöltöztek az siófoki állatmenhely önkéntesei a szombati sétáltatóprogramra. Az eső sem szegte az érdeklődők kedvét, sorban álltak a gyerekek és a felnőttek a Siófoki Állatvédő Alapítványnál, hogy sétára vigyék a bent lévő kutyákat. – Igyekszünk legalább kéthetente kilátogatni és megsétáltatni a kutyusokat. Nekem feltöltődés, ha itt lehetek, kint vagyok a szabadban és segíthetek – mondta Szabó Száva, aki családjával már fogadott is a menhelyről örökbe kutyát. 
Mint azt Vörös Zsuzsa, a Siófoki Állatvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a sétáltatóprogramokat alapvetően a kutyákért szervezik. – Az állatok nagyon örülnek, ha rajtunk kívül másokkal is találkoznak és a látogatóikkal kimehetnek sétálni – tette hozzá az elnök. – A külső ingerek ugyanis nagyon fontosak a számukra. 
A Siófoki Állatvédő Alapítványnál jelenleg 150 kutya él. Az ilyen sétáltatóprogramok célja nemcsak a menhely életének a megismertetése, hanem a lehetséges leendő gazdik megtalálása is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában