Étel

2023.11.13. 17:49

Aki a balatoni gasztronómiai élet egyik meghatározó alakja

Gabriella karrierje egy váratlan fordulat következtében indult el a gasztronómia irányába. Először pizzaszakácsként kezdte, majd a vendéglátóipar különböző területein szerezte meg tapasztalatait. Harminc éves korában, már érettebb fejjel döntött úgy, hogy hivatalosan is szakácsként kvalifikálja magát. Ebben az időszakban folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapott, melyek megerősítették abban, hogy a szakács szakmát válassza.

Hazánk egyik legsikeresebb női séfje a Dining Guide interjújában mesélt arról, hogy milyen kihívásokkal kell szembe néznie, hogyan látja a szakma helyzetét és a következő generációt.

A gasztronómia világában tapasztalható változásokról beszélve, Gabriella kiemeli, hogy a szakácsok iránti érdeklődés újra növekszik, köszönhetően a sztárséfeknek és a népszerű főzős műsoroknak. Ez különösen motiváló lehet a fiatalok számára, akik egyre inkább a konyhai munka szépségét és kreativitását fedezik fel. Gabriella szerint a vendégek mentalitása is változóban van; egyre többen keresnek fel éttermeket egy adott séf miatt, még ha az eldugott helyeken is van.

A konyhában dolgozó fiatalokkal kapcsolatos tapasztalatairól is beszél, megjegyezve, hogy bár lelkesek, néha hiányzik belőlük az a kezdeményezőkészség, ami a csapatmunkához szükséges. Gabriella hangsúlyozza, hogy a konyhában mindenkinek segítenie kell egymásnak, és a csapatszellem alapvető.

A nők gasztronómiában való helyzetéről Gabriella kihangsúlyozza, hogy a szakma továbbra is férfiak által dominált. A nehéz fizikai munka, a hosszú munkaórák és a családbarát jelleg hiánya nehezítik a nők helyzetét. Azonban, ha valaki kitartó és elkötelezett, akkor sikeres lehet. Szikra Gabriella azt javasolja a nőknek, hogy ha a konyhában szeretnének dolgozni, próbálkozzanak meg a cukrászattal, mivel az kreatívabb és kényelmesebb műfaj.

Végezetül elmondja, hogy sok példaképe van a szakmában, és mindenki inspirálja, aki már elért valamit, legyen az díj, elismerés vagy egy emlékezetes ételélmény.

Nyitókép: A Konyhám hivatalos

forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában